Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponencális egyenletbe valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Fontos beadandó de nem tudom megcsinálni. Köszönöm ha valaki segit
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) kép
4.)
`"0,5"^(4x^2+11x-7)=16`

`2^(-4x^2-11x+7)=2^4`

`SZ.M.M.`

`-4x^2-11x+7=4`

`4x^2+11x-3=0`


`x_"1,2"=(-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-11+-sqrt(11^2-4*4*(-3)))/(2*4)=color(red)({(x_1="-3"),(x_2=1/4):})`




2.) kép
1.
a.)
`5^(1/5)=color(red)(root(5)(5))`

b.)
`7^(-3/4)=1/(7^(3/4))=1/(root(4)(7^3))=color(red)(1/(root(4)(343)))`



2.)
a.)
`3*root(5)(2^3)=color(red)(3*2^(3/5))`


b.)
`root(7)(1/2^3)=root(7)(1/2^3)=root(7)(2^-3)=color(red)(2^(-3/7))`



3.)
`(root(4)(a^3)*a^(1/2))/(a^(1/4))^-5=(a^(4/3)*a^(1/2))/(a^(-5/4))=(a^(5/4))/(a^(-5/4))=color(red)(a^(5/2))`



4.)
`(1/4)^(2/5)=(1/2^2)^(2/5)=(2^(-2))^(2/5)=2^(-4/5)`

`root(3)(32^-1)=root(3)((2^5)^(-1))=2^(-5/3)`

A megoldás tehát: `color(red)((1/4)^(2/5)gtroot(3)(32^-1))`


A feladatokat fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1