Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
Gondoltam egy számra. Ha 9-szereséből elvesszük az 5-szörösét, 26,8-az kapunk. Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x * 9 - x * 5 = 26.8`
`x * 4 = 26.8`
`x = 26.8 / 4 = color(red)6.7`

Ellenőrzés:
`x * 9 = 6.7 * 9 = 60.3`
`x * 5 = 6.7 * 5 = 33.5`
`60.3 - 33.5 = 26.8`
0