Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
Egy alumíniumból készült elektromos távve- zeték hossza 80 km. 20 °C volt a hőmérséklet, amikor építették. Milyen hosszú lesz nyáron 42 °C hőmérsékleten, illetve télen -20 °C-on?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`L_"nyár"=L_0+L_0*alpha*DeltaT=80 \ km+80 \ km*23,1*10^-6 \ C^-1*(42 \ °C-20 \ °C)=color(red)(80,041 \ km)`


`L_"tél"=L_0+L_0*alpha*DeltaT=80 \ km+80 \ km*23,1*10^-6 \ C^-1*(-20 \ °C-20 \ °C)=color(red)(79,93 \ km)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0