Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derekszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Egy derékszögü háromszög egyik hegyesszöge 72°os a mellete fekvö befogolya 5,2 cm hosszu

A mekkora a masik befogolya?


B mekkora az átfogolya?
(Rajz)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a.)
`"Befogó"=tgalpha*b=tg72°*5,2=color(red)(16 \ cm)`


b.)
`"Átfogó"=sqrt(a^2+b^2)=sqrt(5,2^2+16^2)=color(red)(16,82 \ cm)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1

Másik befogó=5×tg(72°)
Átfogó=5/cos(72°)
0