Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Sziasztok! Valaki tudna ezekben segíteni? Sürgős lenne. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a,

`s=2300*0.857^(2029-2020)` = 574

b,

`265=2300*0.857^(x-2020)` /:2300

`0.11=0.857^(x-2020)` /log

`lg(0.11)=(x-2020)*lg(0.857)`

`x-2020=(lg0.11)/(lg0.857)` =14,3

x = 2020 + 14,3 = 2034 (vagy 2035, ezt majd eldöntöd).
0