Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derekszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1364
Egy teglalap oldalai 46 mm es 79mm hosszuak Mekkora a szöget zárnak be egymással a téglalap átloi ? (Rajz )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`d=sqrt(a^2+b^2)=sqrt(7,9^2+4,6^2)=color(red)(9,14 \ cm)`

`sin \ (alpha)/2=("7,9")/("9,14")=>color(red)(alpha=119,61°)`

`beta=(360°-2alpha)/2=(360°-2*119,61°)/2=color(red)(60,39°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1

Csatoltam képet.
1