Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
477
Mekkora állandó erőt kell a 0,4 kg tömegű kiskocsira kifejteni, hogy elindulása után 40 cm utat 0,4 s alatt tegyen meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Viszahatás
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`m=0.4` `kg`

`s=0.4` `m`

`t=0.4` `s`

`v_0=0` `m/s`


`s=(v_0+v)/2*t`

`0.4=v/2*0.4`

`v=2` `m/s`


`a=(v-v_0)/t`

`a=2/0.4=5` `m/(s^2)`


`F=m*a`

`F=0.4*5=color(red)(2)` `color(red)(N)`
Módosítva: 2 éve
0