Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebben a L' Hospital szabályos feladatban?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
339
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`lim_(x->4)((x-2)^2-4)/(x-4)=lim_(x->4)(((x-2)^2-4)')/((x-4)')=`

`lim_(x->4)((x^2-4x+4-4)')/1=lim_(x->4)(2x-4)=`

`lim_(x->4)(2x-4)=2*4-4=color(red)(4)`


`b)`

`lim_(x->∞)(3-6x^2)/(4x^2-11)=lim_(x->∞)((3-6x^2)')/((4x^2-11)')=`

`lim_(x->∞)(-12x)/(8x)=lim_(x->∞)((-12x)')/((8x)')=`

`lim_(x->∞)((-12x)')/((8x)')=lim_(x->∞)(-12)/8=color(red)(-3/2)`
1