Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hazifeladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Valaki legyszi segitsen mar abban hogy hogyam tudom megallapitani hogy hol micsoda az x meg az y
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Harminccal akkor osztható a szám, ha 10-zel és 3-mal is osztható.

Tízzel akkor lesz osztható, ha az utolsó számjegy nulla `to` y = 0

1+1+x+8=10+x ; x = 2,5,8



15-tel akkor osztható, ha 3-mal és 5-tel.

Ha y = 5, akkor 1+2+1+x+3+5 = 12+x `to` x = 0,3,6,9

Ha y = 0, akkor 1+2+1+x+3 = 7+x `to` x = 2,5,8
Módosítva: 2 éve
0