Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen képlettel tudom kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
590
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a keresett oldal hossza `x`, és húzzuk be a jelöletlen csúcsból induló magasságot! Ez két derékszögű háromszögre bontja a nagy háromszöget. Mindkét derékszögű háromszögben egy-egy szinusszal fejezhető ki a magsság hossza.

A jobb oldali háromszögben: `m=4.8sin56°`.

A bal oldali háromszögben pedig: `m=xsin41°`.

A két kifejezést összevonva: `4.8sin56°=xsin41°`, innen `x=(4.8sin56°)/(sin41°)~~6.1cm`.
1