Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számísd ki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
391
Egy fényképezőgép ára tokkal együtt 352 ft és 5 fényképezőgép és 3 tok 1716 ft.Mennyibe kerül egy fényképezőgép és egy tok külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(f + t = 352),
(5 * f + 3 * t = 1716):}`

`f + t = 352`
`f = 352 - t`

`5 * f + 3 * t = 1716`
`5 * (352 - t) + 3 * t = 1716`
`5 * 352 - 5 * t + 3 * t = 1716`
`- 5 * t + 3 * t = 1716 - 1760`
`-2 * t = -44`
`t = 44 // 2 = color(red)22`

`f = 352 - t = 352 - 22 = color(red)330`

Ellenőrzés:
`f + t = 330 + 22 = 352`
`5 * f + 3 * t = 5 * 330 + 3 * 22 = 1650 + 66 = 1716`
0