Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mely részhalmazon értelmezhető és miért?

Főoldal » Középiskola » Matematika
758
A valós számok halmazának mely legbővebb részhalmazán értelmezhető az 1/|x|-2
kifejezés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
halmaz, tört, részhalmaz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csak akkor van baj, ha a tört nevezője nulla, mivel ugye nullával nem lehet osztani. Ez akkor áll fenn, amikor `|x|=2`, azaz `x=2` vagy `x=-2`. Tehát ezen két pont kivételével mindenhol értelmezhető. Úgy is mondhatjuk, hogy az értelmezési tartomány R\{2; -2}.
1