Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, áramköri számolások

Főoldal » Középiskola » Fizika
356
Sziasztok,
valaki tudna segíteni a 15.feladattal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Vezeték ellenállása: R=(0,026*50)/1. 0,026 az alu ellenállása (oda van írva a feladathoz), 50 a vezeték hossza, 1 a keresztmetszet. 1,3Ω az ellenállása a vezetéknek. Feszültségosztót használva meg lehet határozni az adatokat. Ukeresett=Utelj*(Rkeresett/Rteljes). 2,063V a vezetékre jut, 10-2,063=fogyasztóra jutó feszültség
Módosítva: 2 éve
0