Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy négyzetes oszlop..

Főoldal » Középiskola » Matematika
861
Egy négyzetes oszlop egy csúcsból kiinduló három élének hossza: a, a és b. Fejezze ki
ezekkel az adatokkal az ebből a csúcsból kiinduló testátló hosszát!

Addig megvan, hogy d²=2a²+b².
A kérdésem: hogy lesz ebből  2a²+b²  ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oszlop, testátló, négyzetes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hát úgy, hogy gyököt vonsz; d= 2a²+b² , és kész is van.

Érdemes megjegyezni, hogy az a;b;c élhosszú téglatest testátlójának hossza  a²+b²+c² , nekünk most a;a;b élhosszok vannak, tehát  a²+a²+b²  =  2a²+b²  lesz.
1