Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számísd ki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(13 * l, + 11 * b, = 1090),
(8 * l, + 11 * b, = 840):}`

Mivel a burgonya mennyisége mindkét esetben 11 zsák, a legsimább ha a 2 egyenletet kivonjuk, ezáltal a burgonya kiesik és ami marad az csak liszt.

`5 * l = 250`
`l = 250 // 5 = color(red)50 kg`

`8 * l + 11 * b = 840`
`8 * 50 + 11 * b = 840`
`11 * b = 840 - 400`
`11 * b = 440`
`b = 440 // 11 = color(red)40 kg`

Ellenőrzés:
`13 * l + 11 * b = 13 * 50 + 11 * 40 = 650 + 440 = 1090`
`8 * l + 11 * b = 8 * 50 + 11 * 40 = 400 + 440 = 840`
0