Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
552
Egy téglatest alakú akvárium belső méretei (egy csúcsból kiinduló éleinek hossza):
42 cm, 25 cm és 3 dm.
a) Mekkora az akvárium térfogata?
b) Megtelik-e az akvárium, ha beletöltünk 20 liter vizet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`T = 42 \ cm * 25 \ cm * 3 \ dm = 42 \ cm * 25 \ cm * 30 \ cm = 31500 \ cm^3 = 31.5 \ l`

b)
Nem.
0