Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Integrál meghatározás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
384
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
b,

`int(x*root()(x)) dx` = `int(x^(3/2))dx` = `x^(5/2)/(5/2)+C` = `2/5*root()(x^5)+C`

c,

`int(1/root()(x))dx` = `int(x^(-1/2)) dx` = `x^(1/2)/(1/2)+C` = `2*root()(x)+C`

d,

`int(root()(x*root()(x*root()(x))))dx` = `int(x^(7/8))dx` = `x^(15/8)/(15/8)+C` = `8/15*root(8)(x^(15))+C`
0