Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét...

Főoldal » Középiskola » Matematika
11221
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy a P0 (3; –5) ponton és
párhuzamos a 4x + 5y = 0 egyenletű egyenessel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, egyenes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A megadott egyenes normálvektora `(4; 5)`. A párhuzamosság miatt a keresett egyenes normálvektora is ez, tehát az egyenlete `4x+5y=C` alakú lesz.

Mivel átmegy a `P_0` ponton, annak koordinátái kielégítik az egyenes egyenletét, vagyis `4*3+5*(-5)=C` fennáll. Innen `C=-13`.

Tehát a keresett egyenes egyenlete: `4x+5y=-13`.
1