Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
527
Mari néni Golden és Starking almát árult a piacon. összesen 330 kg-ot. Miután a Starkingból eladott 130 kg-ot és a Goldenből 40 Kg-ot, éppen háromszor annyi Starkingja maradt, mint Goldenje.
Hány Kg almája volt Mari néninek eredetileg az egyes fajtákból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x+y=330),(y-130=3*(x-40)):}=>{(y=330-x),(y-130=3*(x-40)):}`

`330-x-130=3*(x-40)`

`330-x-130=3x-120`

`320=4x`

`80=x`



`y=330-x`

`y=330-80`

`y=250`


Tehát Mari néninek eredetileg `color(red)(80 \ kg)` Goldenje és `color(red)(250 \ kg)` Starkingja volt.
1