Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kristályosítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
400
Sziasztok, az alábbi feladathoz kérhetek egy kis segítséget? Köszi előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
240 g 40%-os oldatban 240*0,4=96 g kálium-dikromát van és 240-96 = 144 g víz.

A 0 fokon telített oldat 4,8 tömeg%-os, tehát 100 g oldatban 4,8 g só van, vagyis 4,8 g só és 100-4,8= 95,2 g víz van.

A víz mennyisége nem változik, csak só válik ki.

Ha 0 fokon 95,2 g víz 4,8 g sót old, akkor
144 g víz x= 144*4,8/95,2 = 7,26 g sót old.

96 g só volt oldatban és 7,26 g marad oldatban 0 fokon.

Az oldatban lévő mennyiségek különbsége válik ki: 96 g - 7,26 g = 88,74 g
Módosítva: 2 éve
0