Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
469
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számolás
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

4
metán égése: CH₄ + 2 O₂ = CO₂ + 2 H₂O
szén-dioxid és víz keletkezik.
Az égés oxigénnel történő reakciót jelent.

1 mol metán tömege 12 g+ 4*1 g =16 g

1 mol szén-dioxid tömege 12 g+ 2*16 g = 44 g

1 mol víz tömege 2*1 g + 16 g = 18 g

Összesen 44 g + 2*18 g = 80 g termék keletkezik 16 g metán elégetésekor.

80 g metán elégetésekor (80/16=5) 5-ször ennyi, tehát 5*80 g = 400 g termék keletkezik.
Módosítva: 2 éve
0

16 g metán 2*6*10²³ db oxigén molekulát használ el.

40 g metán (40/16=2,5) 2,5-ször ennyit, 2,5*2*6*10²³ db oxigén molekulát használ el.

2,5*2*6*10²³ db = 2,5*12*10²³ db = 30*10²³ db = 3*10²⁴ db
0

kén égése:
S + O₂ = SO₂

1 mol kén elégetésekor 32+32=64 g kén-dioxid keletkezik.

2 mol kén elégetésekor kétszer ennyi: 2*64=128 g kén-dioxid keletkezik.
0

6*10²³ darab (1 mol) kén elégetésekor 1 mol kén-dioxid keletkezik.

12*10²³ darab (2 mol) kén elégetésekor kétszer annyi, 2 mol kén-dioxid keletkezik.
0