Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
456
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
C₆H₁₂O₆ + 9 O₂ = 6 CO₂ + 6 H₂O

M(C₆H₁₂O₆)=6*12+12+6*16= 180 g/mol

180 g-ból 6*24 dm³ CO₂ keletkezik.

540 g-ból x= 432 dm³ (20C-on, ahol 1 mol CO₂ térfogata 24 dm³, ami nem volt megadva...)
0

Zn + 2 HCl = ZnCl₂ + H₂

65 g cinkből 24 dm³ 20C-os hidrogén keletkezik (amennyiben ezt értjük szobahőmérséklet alatt).

65 kg cinkből 24 m³ 20C-os hidrogén keletkezik.

65 t cinkből 24000 m³ 20C-os hidrogén keletkezik.

x= 198000 m³*65 t / 24000 m³ = 536,25 t cinkből keletkezik 198000 m³ hidrogén.
0