Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lnko lkkt

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Kérlek valaki segítsen megoldani mert nem megy.Elore is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`16 = 2 * 2 * 2 * 2 = 2^4`
`28 = 2 * 2 * 7 = 2^2 * 7`
`LNKO = 2^2 = 4`
`LKKT = 2^4 * 7 = 112`

b)
`45 = 3 * 3 * 5 = 3^2 * 5`
`150 = 2 * 3 * 5 * 5 = 2 * 3 * 5^2`
`LNKO = 3 * 5 = 15`
`LKKT = 2 * 3^2 * 5^2 = 450`

d)
`12 = 2 * 2 * 3 = 2^2 * 3`
`24 = 2 * 2 * 2 * 3 = 2^3 * 3`
`LNKO = 2^2 * 3 = 12`
`LKKT = 2^3 * 3 = 24`

e)
`42 = 2 * 3 * 7`
`1 = 1`
`LNKO = 1`
`LKKT = 2 * 3 * 7 = 42`

g)
`30 = 2 * 3 * 5`
`75 = 3 * 5 * 5 = 3 * 5^2`
`630 = 2 * 3 * 3 * 5 * 7 = 2 * 3^2 * 5 * 7`
`LNKO = 3 * 5 = 15`
`LKKT = 2 * 3^2 * 5^2 * 7 = 3150`

h)
`187 = 11 * 17`
`323 = 17 * 19`
`391 = 17 * 23`
`LNKO = 17`
`LKKT = 11 * 17 * 19 * 23 = 81719`
Módosítva: 2 éve
0