Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
András egy kétjegyű, 45 nél kisebb számokat tartalmazó gömbből véletlenszerűen kiválaszt egyet.Mekkora a valószínűsége annak, hogy a kihúzott szám kilenccel osztható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez ugyanaz az alapelv, mint a szaloncukros eset.

A 45-nél kisebb, kétjegyű számok: 10, 11, 12, 13 stb... 42, 43, 44.
(44-10= 34 darab), de a 10 az első elem, ezért összesen 35 ilyen szám van.

10-44 között a 9-cel osztható számok: 9*2=18, 9*3=27, 9*4=36 (összesen 3 darab).

Tehát 3/35 = 0,0857 (8,57%) a valószínűsége annak, hogy a kihúzott szám kilenccel osztható.
0