Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökös egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Négyzetreemeld mindkét oldalt a kikötések után és megoldod mint egy lineáris egyenletet.

Felt: `x ge -1`

`x+7=4x+4`

`3x=3`

`x=1`

Ell:

`root()(1+7)` = `2*root()(1+1)`

`root()(8)` = `2*root()(2)`

`I: {1}`
0