Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körhenger

Főoldal » Középiskola » Matematika
687
Egy egyenes körhenger palástja kiterítve négyzet, amelynek oldala 42 cm.Mekkora a henger térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ahogy látom Csaba be írta a választ így felesleges nekem is.
Módosítva: 2 éve
0

Szia Beatrix!

Az alapkör sugara a hengerben: (2×r×π)= 42 , ahonnan r= (21/π)= 6,68 cm , a henger magassága a négyzet egyik oldala lesz, ami 42 cm, ezért a henger térfogata a következő:

V(henger)= T(alap)×M= (r²×π)×M= 44,683×π×42= 1876,671×π= 5895,74 cm³ ! :)

Tehát körülbelül 5,896 dm³, azaz 5,896 literes lesz ez a henger, ennyi a térfogata!

Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, matekos-kémiás)
0