Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
292
3600 részvényből részvénycsomagot állítunk össze. A részvények 9/20 része távközlési, 1/3 része olajipari, a többi pénzintézeti részvény.
A) Hány távközlési, illetve hány olajipari részvény van a csomagban?
B) A részvények mekkora része pénzintézeti részvény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Távközlési: `3.600*9/20=color(red)(1.620 \ db)`

Olajipari: `3.600*1/3=color(red)(1.200 \ db)`



b.)
A részvények `x=(3.600-1.620-1.200)/(3.600)=color(red)(13/60)` -ad része pénzintézeti részvény.


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom, a megoldást elérhetővé teszem a számodra. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0