Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

(Etika) A karácsonyi ünnepkör erkölcsi kérdései.

626
Nos az volna a kérdésem hogy kaptam egy beadandót etika órára olyan témával hogy a karácsonyi ünnepkör erkölcsi kérdéseiről kéne írjak 2db A/4-es oldalt, nos roppant mód tanácstalan vagyok hogy milyen infóval is töltsem be ezt a temérdek oldalszámot. Ebben kérném a segítségetek! Előre is köszi! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Etika
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

1
Karácsony folyamán, amikor sok időt töltünk szeretteinkkel, fontos, hogy etikusan viselkedjünk.
Gyerekkorunk során is sokszor intették szüleink a jó útra. "Ilyenkor azt kell mondani, köszönöm szépen nem kérek" meghogy " Ne beszélj tele szájjal!".Persze ezeket már kívülről fújjuk. De fontos, hogy be is tartsuk!
A karácsony folyamán próbáljunk meg egy kicsit mi is jobbak lenni. Beszéljünk érthetően, ne legyen túl hangos, de ne is motyogjunk a bajszunk alatt! És természetesen a szépen, kultúráltan, cifra szavak használata nélkül kommunikáljunk! Legyünk türelmesek embertársainkkal és különösen figyeljünk oda az idősebbekre, gyerekekre és a mozgáskorlátozottakra! Na és amikor a karácsonyfa alatt meglátod az ajándékokat, ne háborogj, hogy "csak ennyi". Bármi is van ott, azt neked valaki nagy odafigyeléssel, gonddal és szeretettel csinálta. Köszönd hát meg neki és mondd el mennyire szereted. Ezáltal te is egy kicsit tettél azért, hogy a világ jobb legyen, az illető napját pedig bearanyoztad! Ha pedig kiörülted magad a sok jónak, gondolj másokra is! Adományozz a szegényeknek, segíts a betegeknek! De már az is nagy segítség, ha csak beszélgetsz az idősekkel, szép napot kívánsz barátaidnak. Minnél szebben, kultúráltabban, etikusabban viselkedsz, annál többet kapsz vissza tőlük.
(Ez csak egy kis löket a fogalmazásodhoz, én ilyeneket írnék. További sok sikert!)
0