Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek házi!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Csatolom a képeket!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`3(a-2b)+a(b+a)-(a^2+b^2)-2(3b-a)=3a-6b+ab+a^2-a^2-b^2-6b+2a=5a-12b+ab-b^2`.
0

Anya az egész kertet 6 óra alatt rakja rendbe.
Akkor 1 óra alatt csak a kert 1/6-ával végez.
Az alvás idő 2 óra, tehát anya 2 óra alatt 2/6, azaz a kert 1/3-ával végez.

Apa az egész kertet 4 óra alatt rakja rendbe.
Akkor 1 óra alatt csak a kert 1/4-ével végez.
A 2 óra alatt apa 2*1/4=2/4, azaz a kert 1/2-ével (felével) végez.

Ketten együtt 2 óra alatt 1/3+1/2 = 2/6 + 3/6 = 5/6 résszel végeznek, így nem tudják befejezni a munkát (1/6 rész nem készül el)
0