Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest

Főoldal » Általános iskola » Matematika
447
Egy téglatest egy csúcsból kiinduló három élhosszának összege 24 dm,aránya pedig 4:3:5. Mennyi a térfogata? Mennyi a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 3 oldal:
    `24 // (4 + 3 + 5) * 4 = 8 \ dm`
    `24 // (4 + 3 + 5) * 3 = 6 \ dm`
    `24 // (4 + 3 + 5) * 5 = 10 \ dm`

`T = 8 * 6 * 10 = 480 \ dm^3`
`F = 2 * (8 * 6 + 6 * 10 + 10 * 8) = 376 \ dm^2`

Ellenőrzés:
`8 + 6 + 10 = 24`
-1