Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Egy gyárban 500 elkészített készülék közül 25 hibás.Mekkora a valószínűsége annak, hogy az általuk vásárolt készülék tökéletes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Kedvező eset: (475 alatt az 1)= 475!/1!×474! = 475 .
Összes eset: 500 készülék , ezért: P= 475/500= 0,95 , tehát 95%-os a tökéletes készülék valószínűsége! :)

Üdv.: Ármós Csabi Db.-ből (48 éves)
0