Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Mennyi üdítőitalt öntünk abba a henger alakú pohárba, amelynek átmérője 8cm, magassága 12cm, ha csak a pohár magasságának háromnegyedéig töltjük az italt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Beatrix!

r=8/2= 4 cm (alapkör sugara)
m(víz)=0,75×12= 9 cm (a pohárban levő víz magassága)

V(víz)=T(alap)×m(víz)= (4²×π)×9= (144×π) cm³= 452,39 cm³, ez 4,524 dl víz, ennyit töltöttünk a pohárba! :)

100 cm³=100 ml= 1 dl az átváltás itt.

Üdv.: Ármós Csabi Db.-ből (48 éves, kémiás-matekos)
Módosítva: 2 éve
0