Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Nyelvtan

51
Sziasztok. Aki tud kérem segítsen. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

2
Minden ponthoz írtam egy-egy bekezdést, remélem, hogy hasznosnak találja a segítségemet!

a)
Kolos tegnap elhagyta az iratait. A buszon felejtette, miközben a leszálláshoz készülődött. Annyira tele volt a feje a határidős munkájával, hogy kizárólag arra tudott koncentrálni, hogy a tömegben odajusson az ajtóhoz, és le tudjon szállni. A hazafelé tartó úton sem tűnt fel neki, hogy az iratokat tartalmazó dosszié már nincs nála. De amikor otthon át akarta nézni a papírokat, azonnal eszébe jutott, hogy hol veszítette el őket.

b)
Az igazgató reggel 8 órára magához kérette Kolost, az egyik legkiválóbb beosztottját, akit néhány nappal korábban egy nagyon fontos munkával bízott meg. A megbeszélt időpontban azonban hiába várta a fiatal kollégát, aki a saját figyelmetlensége miatt kellemetlen helyzetbe került. Kolos tegnap elhagyta az iratait. Emlékezett rá, hogy a buszon felejtette a dossziét, ezért reggel elment a buszvégállomásra, ahol nagy szerencse érte, mert egy becsületes utas megtalálta és leadta. Miután késve ért be a munkahelyére, mindent elmondott az igazgatónak, aki megértő volt, és örült, hogy elrendeződött a dolog.

c)
Csak Kolos lehet ennyire peches, vele mindig történik valamilyen kellemetlenség! Már két napja beszerzett és összerendezett minden fontos papírt, amit az igazgató kért, úgyhogy már csak az maradt hátra, hogy ma reggel bevigye hozzá és odaadja neki a dossziét. A biztonság kedvéért azonban még egyszer át akarta nézni, hogy tényleg megvan-e minden, és ezt kivételesen otthon szerette volna megtenni. Erre mi történt? Kolos tegnap elhagyta az iratait.
0

Eredetileg úgy gépeltem be a szövegeket, hogy minden rész első mondata előtt kihagytam egy ujjnyi bekezdést, de itt sajnos mégsem úgy jelentek meg. Másoláskor mindenképpen bekezdéssel írja majd az első mondatokat!
0