Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
1005
Egy kiskocsu és a hozzá rögzített töltött pisztoly együttes tömege 1,2 kg. A KOCSI 0,8 m/s sebességgel gurul. A pisztoly elsütésekor a lőporból képződő gáz menetirányban a pisztoly vsövéhez képest 50 m/s sebességgel repíti ki a 0,05 kg tömegű pisztolygolyót. Mekkora lesz a lövés után a kovsi és a golyó sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos fizika hf 9.o.!!!!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha jól emlékszem a lendület=tömeg*sebesség. Megvan adva hogy mindkettő objektum összesen 1,2kg és sebességük 0,8m/s, itt a lendület 0,96kg m/s lesz. A golyó 0,05kg*50m/s=2,5kg m/s. Az össz lendületből kivonjuk a golyó lendületét és elosztjuk a lövés előtti lendületben számolt össz tömeggel. (0,96kg m/s - 2,5kg m/s)/1,2kg=-1,283m/s
*Közvetlen a lövés után a kocsi visszafelé fog mozdulni, a golyó sebessége változatlan, ha ezeket az adatokat nézzük csak.
Módosítva: 2 éve
0