Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

A New York-i tőzsde összeomlása 1929-ben Olvassa el a tőzsde összeomlásáról szóló újsághírt, és válaszoljon a kérdésekre!

55
New York, 1929. október 26. A tőzsdeügynökök irodáiban egyik izgatott jelenet a másikat
követte. Sokan, különösen a női spekulánsok, elájultak, amikor megtudták, hogy elveszítették
egész tőkéjüket. A kétségbeesett jelenetek és dühkitörések gyakoriak voltak. Az újságok apróhirdetésein is megmutatkozott a tőzsde összeomlása. Luxusautókat és drága ékszereket kínálnak
fel megvételre olyanok, akik tegnap még milliomosok voltak. A zálogházak egész New Yorkban olyan jó üzleteket csinálnak, mint eddig soha, és különösen a színházi negyedben és Manhattan környékén, és alig tudtak eleget tenni a pénzért sorban állók igényeinek.”
a) Nevezze meg a válságnak azt a három jelét, amelyeket az újságíró megfigyelt! (3 p.)
b) Miért voltak izgatottak az ügynökök? (1 pont)
c) Miért vesztették el a spekulánsok egész tőkéjüket? (1 pont)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1

a) Az újságíró három jelet említ a válságnak:

Női spekulánsok elájulása: Sok női befektető elveszítette egész vagyonát, ami miatt sokan közülük elájultak a sokk hatására.

Kétségbeesett jelenetek és dühkitörések: Az ügynökök irodáiban gyakran fordultak elő kétségbeesett jelenetek és dühkitörések, amikor az emberek rájöttek, hogy veszteségeik jelentősek és súlyos következményekkel járnak.

Apróhirdetések a tőzsde összeomlásáról: Az újságokban megjelent apróhirdetésekben az emberek luxusautókat és drága ékszereket kínáltak eladásra, akik a válság miatt veszítették el vagyontárgyaik értékét.

b) Az ügynökök izgatottságának oka valószínűleg az volt, hogy a tőzsde összeomlása és az ügyfelek veszteségei komoly hatást gyakoroltak az ügynökök üzletmenetére. Az ügynökök felelősek az ügyfelek pénzének kezeléséért, és a válság miatt sokan veszítették el egész vagyonukat, ami fokozott nyomást jelentett az ügynökök számára. Az ügyfelek dühének és frusztrációjának kezelése is nehéz feladat lehetett az ilyen körülmények között.

c) A spekulánsok azért veszítették el egész tőkéjüket, mert valószínűleg a tőzsde jelentős értékvesztést szenvedett, és azok, akik részt vettek a spekulatív ügyletekben, komoly veszteségeket könyveltek el. A válság hatására az értékpapírok és befektetések árfolyama meredeken csökkent, ami a spekulánsok számára jelentős veszteségeket eredményezett. A válság hirtelen és váratlan volt, így sokan nem tudtak időben reagálni vagy megfelelően diversifikálni portfóliójukat a veszteségek minimalizálása érdekében.

Remélem tudtam segíteni OWO.
0