Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
csinálom
0

3 kg banán + 2 kg alma = 18 lej

4 kg alma =12 lej /osztok 4-gyel
1 kg alma = 3 lej (ezt beírhatom az elsőbe)

3 kg banán + 6 lej = 18 lej (mert ha 1 kg alma 3 lej, akkor 2 kg 6 lej)

3 kg banán = 18 lej - 6 lej = 12 lej /osztunk 3-mal

1 kg banán = 4 lej, tehát 2 kg (amit a harmadik vásárolt) 8 lej





0