Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökvonás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
Mennyi 1/4 gyöke, 25/81 gyöke, 9/49gyöke, 64/10000 gyöke.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`sqrt(1/4)=sqrt1/sqrt4=sqrt1/sqrt(2^2)=color(red)(1/2)`


`sqrt(25/81)=sqrt25/sqrt81=sqrt(5^2)/sqrt(9^2)=color(red)(5/9)`


`sqrt(9/49)=sqrt9/sqrt49=sqrt(3^2)/sqrt(7^2)=color(red)(3/7)`


`sqrt(64/10.000)=sqrt64/sqrt10.000=sqrt(8^2)/sqrt(100^2)=color(red)(8/100)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1