Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki érti? Segítsetek kérlek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Házinak adták de egyszerűen nem értem, el sem magyarázta a tanár :/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`K_("kör")=2*r*pi=2*10*pi=color(red)(62,83 \ cm)`


`T_"kör"=r^2*pi=10^2*pi=color(red)(314,16 \ cm^2)`


`i=(r*pi*alpha)/(180°)=(10*pi*45°)/(180°)=color(red)(7,85 \ cm)`


`T_"körcikk"=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(10^2*45°*pi)/(360°)=color(red)(39,27 \ cm^2)`


`K_"körcikk"=2*r+i=2*10+7,85=color(red)(27,85 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
-1