Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Iskolai informatika oktatás

67
Informatikából az iskolában packet tracer-es szimulációs programban oldunk meg különböző feladatokat. Ezt a "valós" életbe is a szimulációs program segítségével tudjuk megoldani a különböző problémákat, vagy az élet teljesen eltér, amit az iskolában oktatnak több éve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Informatika

Válaszok

2
Pontosan mit szimulál? Packet-eket, vagy hogy azok hogy haladnak? És mi a feladat? Azt is érdemes lenne tudni, mert akkor tudnánk, hogy a valós életben melyik feladat érdekel.

Attól függően, hogy mi a feladat és mi a cél, van amit szimulálhatnak. Ha pl. A pontból B pontba történő packet közlekedést akarsz vizsgálni és mindkét ponthoz hozzáférésed van, akkor a packet-ek simán "szimulálhatják".
-1

A Packet Tracer egy szimulációs eszköz, amelyet a Cisco fejlesztett ki hálózati és számítógépes hálózatok tervezésének, építésének és karbantartásának gyakorlására. Az ilyen típusú eszközök, beleértve a Packet Tracert is, hasznosak lehetnek az iskolai gyakorlatok során, mivel lehetővé teszik a diákok számára, hogy kipróbálják és gyakorolják a hálózati környezeteket.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a valóságban történő hálózatkezelés és problémamegoldás több tényezőt is magában foglal, amelyeket egy szimulációs eszköz nem mindig tud teljesen reprodukálni. Néhány olyan különbség lehet, amelyek befolyásolhatják a valóság és a szimuláció közötti hasonlóságot:

Valóságos környezetek változatossága: A valóságban számos változó létezik, amelyeket nehéz vagy lehetetlen szimulálni. Ezek közé tartozhatnak a hardverhibák, a valós idejű terhelések, a biztonsági fenyegetések és más nem tervezett események.

Hardverkörnyezet: A Packet Tracer egy szoftveralapú szimulációs eszköz, és nem mindig tükrözi pontosan a valóságban használt hardverkörnyezeteket. Valós környezetekben eltérő típusú eszközök, szerverek és hálózati eszközök találhatók, amelyek nem mindig azonosak a szimulációs eszközök által használtakkal.

Valós idejű reakciók: A valóságban a hálózati rendszereknek gyakran valós idejű reakcióra van szükségük a különböző eseményekre, például a forgalomnövekedésre vagy a hibákra. Ezt a valós idejű viselkedést a szimulációs környezetek nem mindig tudják pontosan reprodukálni.

A szimulációs eszközök, mint például a Packet Tracer, mindenképpen hasznosak lehetnek az iskolai gyakorlatok során, és sok alapvető koncepciót és készséget lehet rajtuk keresztül elsajátítani. Azonban az iskolai gyakorlatok csak az első lépéseket jelentik a valós életbeli hálózatok tervezése és kezelése felé. A valós problémák megoldása során a gyakorlati tapasztalatok és a valódi környezetben szerzett tudás is rendkívül fontos.
-1