Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

…………..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
701
Délelőtt háromnegyed 12-kor 48km/h sebességgel elindul egy teherautó Szegedről Budapestre . Egy személyautó 72km/h átlagsebeséggel 12 óra 9 perckor indul utánna .Hány órakor és Szegedtől milyen távolságra éri utol a teherautót a személygépkocsi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
s1 = v1*0,4 + v1*t
s2 = v2*t

s1 = teherautó azért v1*0,4 mert 0,4 óráig (24 percig) megy először egyedül
s2 = személyautó
s1=s2
v1*t + v1*0,4= v2*t
48t+48*0,4=72t
48t+19,2=72t
19,2=24t
1,25=t

1,25 óra múlva éri utol.

v*t=s
48*1,25=60 km távolságban Szegedtől éri utol.
1