Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

………………….

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
Szilvi, Kati és Piroska kettesével álltak rá a mérlegre. Szilvi és Kati együtt 88,5 kg, Szilvi és
Piroska együtt 87,5 kg, Kati és Piroska együtt 92 kg volt. Hány kilogramm a három lány külön-
külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szilvi: `x`

Kati: `y`

Piroska: `z`


`{(x+y=88.5), (x+z=87.5), (y+z=92):}`

összaadom a három egyenletetet:

`2x+2y+2z=268`

`x+y+z=134`

`x=134-92=42`

`y=134-87.5=46.5`

`z=134-88.5=45.5`


Szilvi: `42` `kg`

Kati: `46.5` `kg`

Piroska: `45.5` `kg`
0