Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
Azt tudom,hogy a terület kiszámítása a×b,és a kerület kiszámítása (a+b)×2
De nem értem ezeket a feladatokat.
(A "b" és a "c" feladatban kéne segítség)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b,

Adatok:

a =4,3 cm

K = 12,8 cm

T = ?

Számolás:

`K = (a+b)*2` `to` `b=K/2-a`

`b=12.8/2-4.3` = 2,1 cm

`T=a*b` = `4.3*2.1` = `color(red)("9,03 "cm^2)`.

Válasz: `ul("A téglalap területe 9,03 " cm^2)`.

c,

Adatok:

a = 4,5 cm

`T=10.8 cm^2`

K = ?

Számolás:

`T=a*b` `to` `b=T/a`

`b=10.8/4.5` = 2,4 cm

K = 2(a+b) = 2(4,5+2,4) = `color(red)("13,8 cm")`.

Válasz:

`ul("A téglalap kerülete 13,8 cm.")`.
1