Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene megoldani?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
331


Határozza meg az a y[2] értékeket,ha y[k]=2*y[k-1]-3*y[k-2]+100 és y[0]=4, y[1]=-5.

Határozza meg a sorozat határértéket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A feladat első része nagyon egyszerű, mert `y[2]=2y[1]-3y[0]=2*(-5)-3*(4)=-22`. Csak be kell helyettesíteni.

A másik részre csak sejteni tudom, hogy divergens, mert a kapott sorozat első 16 tagja így nézne: `4, -5, -22, -29, 8, 103, 182, 55, -436, -1037, -766, 1579, 5456, 6175, -4018, - 2.6561·10^4,`...
0