Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen messze van a csúcs

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
Ha most megteszem az út kétharmadát és még 70 métert, akkor az út negyedénél 40 méterrel kevesebb lesz hátra a csúcsig! Milyen messze van a csúcstól a hegytől!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az út x m. Ekkor felírható az alábbi egyenlet:

`2/3*x+70+(1/4*x-40)=x`

`11/12*x+30=x`

`x/12=30`

`x=360`

Ellenőrzés:

Ha most megteszel `360*2/3+70` = 240+70 = 310 métert, akkor hátra lesz még `360/4-40` = 90-40 = 50 méter. És valóban 310 + 50 = 360 métert kell összesen megtenni.
0