Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki el tudná magyarázni illetve levezetni ezt a deriválásos feladatot? 5.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
384
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`lim_(x->1)(10x^9-10)/(5x^4-5)`

ha behelyettesítem az egyet, kritikus határérték `0/0` lesz, szóval L'Hôspital-szabály:

`lim_(x->1)(10x^9-10)/(5x^4-5)=lim_(x->1)((10x^9-10)')/((5x^4-5)')=`

`=lim_(x->1)(90x^8)/(20x^3)=(90*1^8)/(20*1^3)=90/20=9/2`
Módosítva: 2 éve
0