Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia elemi táblázat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
379
Kémiában az eurton, proton, elektonszám, rendszám, tömeget hogy számoljuk ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Protonok száma = rendszám (ezt a periódusos rendszerben találod)

Elektronok száma = a protonok számával, ha atomról vagy molekuláról van szó.

neutronok száma = tömegszám - protonok száma (a tömegszámot kb kerekítsd az atomtömeghez)

Pl:

Klóratom: rendszámot megnézed a periódusos rendszerben (17) és az atomtömeget (35), legyen ennyi a tömegszám.

Protonszám : 17

Elektronszám: 17

Neutronszám: 35-17 = 18
0