Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
389
tekintsuk az f(x)=3x+1 és g(x)x^2+2 függvényeket! Oldd meg a valósz számok halmazán az fog(x)=gof(x) egyenletet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1

`3(x^2+2)+1=(3x+1)^2+2`

Ezt kell megoldani

`3x^2+6+1=9x^2+6x+1+2`

`6x^2+6x-4=0`

`3x^2+3x-2=0`

`x_(1,2)=(-3 pm root()(9+4*3*2))/(2*3)` = `(-3 pm root()(33))/6` = `-1/2 pm root()(33)/6`
0