Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hahó! Fényemisszió

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
342
Valaki le tudná vezetni ezt a példát, mert valamiért nem jön ki a végeredmény:(
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Nekem se annyi jött ki, szerintem így kell:

`DeltaE=h*c/lambda`

`DeltaE` = 1,9 eV = `1.9*1.6*10^(-19)` = `3.04*10^(-19)` J

h = `6.63*10^(-34)` `J*s`

c = `3*10^8` `m/s`

`lambda` = `(h*c)/(DeltaE)` = `(6.63*10^(-34)*3*10^8)/(3.04*10^(-19))` = `6.542*10^(-7)` m = `color(red)("654,2 nm")`.
1