Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sajtszelet térfogata és felszíne

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Mekkora a pi/10 középponti szögű, 4 cm sugarú körcikk alapú, 1,5 magasságú sajt térfogata és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Középponti szög:`alpha=pi/10=pi/10*(180°)/pi=(180°)/10=18°`

`T_"körcikk"=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(4^2*pi*18°)/(360°)=2,51 \ cm^2`

`T_"oldallap"=r*m=4*15=60 \ cm^2`

`T_"palást"=(r*pi*alpha*m)/(180°)=(4*pi*18°*15)/(180°)=18,85 \ cm^2`

`V=T_"körcikk"*m=2,51*15=color(red)(37,65 \ cm^3)`

`A=2*T_"körcikk"+2*T_"oldallap"+T_"palást"=2*2,51+2*60+18,85=color(red)(143,87 \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom, a megoldást elérhetővé teszem a számodra. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0