Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ségiteni nekem legyen szives

Főoldal » Általános iskola » Matematika
556
89. Egy tűzifaraktárból télen elszállították a készlet negyedét, tavasszal a maradék harmadát, nyáron 20 tonnát, így a raktárban 10 tonna tűzifa maradt az őszi időszakra.

Hány tonna volt a raktárkészlet a szállítások kezdetén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A felírható egyenlet: (x- x/4)- (3x/12) - 20= 10, ebből (3x/4 - x/4) = 30, vagyis (x/2) = 30, amiből x= 60 tonna! :)

Tehát eredetileg 60 tonna tűzifa volt raktáron a szállítások kezdetén.

Üdv.: Ármós Csabi Debrecenből (48 éves)
0